Aktuelt

Tilgang til det seneste av forskning og medisiner kan redde liv for melanom/føflekkreftpasienter. Melanomforeningen følger derfor med på hva som rører seg i melanommiljøet både i Norge og i utlandet og publiserer her på denne siden. Hjelp oss å styrke dette informasjonsarbeidet ved å bli medlem i vår forening!

Nyhetsbrevet for april 2023 gir deg innsikt i foreningens arbeid og det som skjer! 

Vårblomster

Det er tid for vårens nyhetsbrev!

Julemotiv

Melanomforeningens nyhetsbrev julen 2022 

Foto av Jon Tysen på Unsplash

Det er tid for Melanomforeningens nyhetsbrev. Her kan du lese hilsen fra styret, ved styreleder Kai Aamodt, reisebrev fra overlege Anna K. Winge-Main, og du kan se planlagte aktiviteter i foreningen denne høsten. Trykk på denne lenken for å komme til nyhetsbrevet

Solarium

Mandag 29. august skrev VG.no om solariumsgave til studenter. Melanomforeningen har sammen med Kreftforeningen, Kreftregisteret,

Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet, Norsk forening for Dermatologi og Venerologi, Norsk Melanomgruppe og Universitetet i Oslo skrevet et innlegg vedrørende dette.  

Det er et stort behov for flere likepersoner på Vardesenterne, som finnes i de største byene. I tillegg har vi behov for flere likepersoner som kan påta seg telefonvakter, slik at vi kan sikre et godt og bærekraftig tilbud for mennesker som får påvist melanom.

Gikk du glipp av årets årsmøte i melanomforening? Her finner du protokoll fra møtet. 

Vi trenger deg som har erfaring med bruk av helseapper!

Årets landsmøte gjennomføres 21-22 mai. Saksliste, aktivitesregnskap, årsmelding og revisjonsberetning for samlingen finner du i denne artikkelen. 

Den 25 mars sovnet styreleder Kari Anne Fevang fredfullt inn med sine nærmeste rundt seg.

Vil du være med å jobbe for at pasienter og pårørende berørt av kreft skal få en bedre hverdag? Melanomforeningen og CarciNor deler sekretariat og søker etter en organisasjonskoordinator til et fulltidsengasjement for to år. 

Vi har den glede å invitere til en fysisk samling igjen, og ønsker velkommen til Høstseminar på Scandic Lillestrøm, med tilhørende likepersonsamling i forkant.

Ved alle norske universitetsklinikker løper for tiden en klinisk studie der et helt nytt behandlingsprinsipp kombineres med immunterapi eller målrettet behandling

Melanomforeningen har i flere år ønsket å starte en podcast og når har første episoden kommet! 

Nå er resultatene fra det heldigitale årsmøtet 11. mai kl. 09:00 til 20. mai kl. 09:00

I dag er det den internasjonale dagen for kliniske studier og nettsiden til MED.hjelper er offisielt åpnet! Den skal vise vei til utprøvende behandling så du som pasient eller pårørende kan spørre legen selv!

Melanomforeningens infofilm "Stress med føflekkreft" vises på alle TV2 sine TV-kanaler og TVNorge den 23. mai 2021 (første pinsedagen). 

Sammen med Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (DSA) og Meteorologisk institutt (MET), ønsker Melanomforeningen velkommen til gratis lunchwebinar i anledning den internasjonale Hudkreftdagen 26. mai.

Neste uke starter det digitale årsmøtet vårt. Som et "plaster på såret" for at det ikke blir fysisk landsmøte, inviterer vi til et direktesendt webinar mandag 10. mai kl. 17:00!

Lær mer om melanom og still spørsmål til onkolog og overlege Marta Nyakas (OUS/Radiumhospitalet)!

Målrettede terapier og immunterapi har vært store gjennombrudd I behandlingen av melanom. Likevel er det sånn at omtrent 50% av pasienter som har melanom (I stage ¾) opplever at behandingen ikke har ønsket effekt, eller at behandlingen slutter å virke.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.