Aktuelt

Tilgang til det seneste av forskning og medisiner kan redde liv for melanom/føflekkreftpasienter. Melanomforeningen følger derfor med på hva som rører seg i melanommiljøet både i Norge og i utlandet og publiserer her på denne siden. Hjelp oss å styrke dette informasjonsarbeidet ved å bli medlem i vår forening!

Å sette en prislapp på et liv virker uetisk. Samtidig er begrensede helsetjenester, budsjetter og forsinkelser i tilgang til potensielt livreddende terapier, en del av virkeligheten for føflekkreftpasienter. Det er direkte avgjørende for hvem som i det minste får sjansen til å overleve. Og hvem som ikke gjør det.

Nyhetsbrevet for september 2018 er klart - les mer om høstens arrangementer og status på immunterapier som adjuvant behandling i stadie III i Norge!

Kreftforeningen arrangerer "Stafett for livet" på forskjellige tidspunkt rundt omkring i landet denne høsten. Føflekkreftforeningen oppfordrer sine medlemmer til å delta!

Føflekkreftforeningen arrangerer Landsmøtet 2019 på Quality Hotel Klubben i Tønsberg.

Verdens første blodprøve som påviser tidlig føflekkreft står på trappene hos australske forskere.

Føflekkreftforeningen informerte tusenvis av passasjerer om solvett og hudbeskyttelse på Oslo Lufthavn Gardermoen helgen 6-8. juli.

"Discover your spot" er sommerkampanjen til vår nederlandske søsterorganisasjon. 

Føflekkreftforeningen ønsker flypassasjerer en trygg og god solferie fra stand på Gardermoen når fellesferien starter helgen 6-8. juli.

Haukeland-forsker Oddbjørn Straume presenterte resultater fra norsk forskning på AXL-hemmere til kø og trengsel under ASCO-konferansen i Chicago.

Les Føflekkforeningens nyhetsbrev fra mai 2018.

Stafett for livet foregår ved at lag bestående av for eksempel familier, venner, skoler, foreninger og arbeidsplasser deltar i en 24-timers stafett. Bak hvert lag er det en historie – et menneske som laget vil støtte eller minnes.

-Følg med huden din og krev at legen fjerner føflekken din og sender den inn, oppfordrer Eva Beate Galgum.

Føflekkreftforeningen takker sine medlemmer for innsatsen under markeringen av Hudkreftdagen den 23 mai!

Føflekkreftforeningen markerer Hudkreftdagen onsdag den 23. mai i lokalaviser og på stands i 15 av landets 18 fylker. Finn oss i ditt nærområde på vårt interaktive kart!

-Legemiddelfirmaene tar seg for godt betalt, sier forskere i Nederland og lanserer ny prissettingsmodell for kreftmedisiner.  

Halvparten av kreftpasienter oppsøkte fastlegen flere ganger året før kreftdiagnosen ble satt, viser ny svensk forskning.

14.-15. april ble Føflekkreftforeningens landsmøte 2018 arrangert på Solstrand Hotel og Bad i Os ved Bergen. I nydelig vårvær møttes 55 deltakere til inspirasjon i tillegg til faglig og sosialt påfyll.

Kari Anne Fevang tar over ledervervet i Føflekkreftforeningen etter årets landsmøte på Os helgen 14-16. april.

I påsken for ett år siden fikk Tone Skajaa Rye fra Kristiansand en skremmende beskjed. Hun hadde fått føflekkreft, og den hadde spredd seg.

Antallet tilfeller av føflekkreft øker over hele verden, og vi i Norge er på verdenstoppen. I 2016 fikk 2114 nordmenn denne kreftformen. Dette er 20 ganger så mange tilfeller som på 1950-tallet, og er den kreftformen som øker mest i Norge, jmf KREFTregisteret.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.