DEMONSTRASJON FORAN STORTINGET: «PASIENTER DØR MENS POLITIKERE OG BYRÅKRATER SOM LER» .

Det er ventet meget høy deltakelse når et samlet kreft-Norge demonstrer mot den urimelige lange tiden det tar å få godkjent nye, gode og livreddende kreftmedisiner i Norge. Det er imidlertid trist at vi er kommet dit i Norge i dag at syke kreftpasienter, mange med livstruende kreft, må slite seg gjennom et stort demonstrasjonstog for å bli hørt av våre politikere. 

Aksjonen er upolitisk. Ingen politiske partier på Stortinget later til å ta på alvor, at pasienter dør mens de venter på at gode kreftbehandlinger skal tas i bruk i Norge, behandlinger som allerede er i bruk i våre naboland og i EU. Vi ber alle politiske partier flagge sine syn, slik at den enkelte pasient skal få gjøre seg opp en mening, om hvem man ønsker å stemme på. 

Mens politikerne somler med å rette på de åpenbare manglene i det norske godkjennings-systemet, og byråkratene i tillegg også somler med selve saksbehandlingen, risikerer norske kreftpasienter som venter på livreddende medikamenter å dø. I tillegg avslår også norske helsemyndigheter ofte å ta i bruk gode kreftbehandlinger ved offentlige sykehus, behandlinger som allerede er i bruk ved offentlige sykehus i våre naboland og ellers i Europa.

Kreftbehandlingene det somles med er allerede godkjent for bruk i Norge. De er derfor allerede tatt i bruk ved private sykehus i Norge, hvor de med penger og kunnskap om behandlingene, kan få de nye og banebrytende behandlingene. Men det store flertall av alvorlig syke kreftpasienter tilhører det offentlige helsevesen, og der er ikke de samme gode medikamentene tatt i bruk.

Flere kreftleger har bekreftet, at pasienter dør ved offentlige sykehus i Norge, mens de venter på at nye, gode kreftmedisiner skal tas i bruk også ved sykehus rundt om i landet, hvor våre dyktige kreftleger står klar til å hjelpe. 

Det er fortvilende og hjerteskjærende for alvorlig syke kreftpasienter og deres nærmeste å vite, at behandlingen de så desperat trenger finnes i Norge, men de får den ikke grunnet politisk sommel. 

Slik vil vi ikke ha det i Norge, det er på tide å si ifra !

Pressekontakt:
Finn Helge Quist
Arrangør og pårørende 
tlf. 473 37 601

Brystkreftforeningen 
Styreleder Ester-Johanne Sande 
tlf: 951 80 183

Kreftforeningen 
Pressesjef Erik Vigander
tlf: 901 33 771

Blodkreftforeningen
Nestleder Jacob Hygen 
tlf: 934 35 093

Dato demonstrasjon : 

Mandag 28. august 2017
Oppstart tog: Kl. 15.45
Til Stortinget: Kl: 16.00

Appeller holdes av:

  • Kreftforeningen v/ Anne Lise Ryel
  • Brystkreftforeningen v/ styreleder Ester-Johanne Sande
  • Blodkreftforeningen v/ nestleder Jacob Hygen

Finn Helge Quist 
Arrangør, initiativtager og pårørende

Demonstrasjonen støttes av:
- Kreftforeningen
- Blodkreftforeningen
- Brystkreftforeningen
- Føflekkreftforeningen
- Munn- og halskreftforeningen
- Gynkreftforeningen
- Hjernesvulstforeningen
- CarciNor NET-Kreft
- Lymfekreftforeningen
- Prostatakreftforeningen
- Lungekreftforeningen

Ansvarlig arrangør:
Finn Helge Quist
tlf: 47 33 76 01

Hva skjer?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.