Landsmøte 2018.

14.-15. april ble Føflekkreftforeningens landsmøte 2018 arrangert på Solstrand Hotel og Bad i Os ved Bergen. I nydelig vårvær møttes 55 deltakere til inspirasjon i tillegg til faglig og sosialt påfyll.

Lørdag startet med avtroppende leder Roald Nystads presentasjon av Føflekkreftforeningen. Han gikk gjennom foreningens historie fra oppstarten og frem til i dag. Han la vekt på det gode grunnlaget foreningen har etablert for videre arbeid.

Etter innledningsforedraget til Nystad holdt Gina Barstad fra Kreftforeningens kontor i Bergen en hilsen til landsmøtet. Hun skrøt av arbeidet foreningen har lagt ned så langt og understreket viktigheten av godt samarbeid med Kreftforeningen.

Lege og plastiskkirurg Henrik L. Svendsen ved Nasjonalt kvalitetsregister for føflekkreft og Haukeland sykehus holdt foredrag om dagens melanombehandling. Først fortalte Svendsen om dagens muligheter for diagnostikk før han gikk inn på ulike former/muligheter for behandling. Til slutt ga han forsamlingen gode tips til hva man bør være oppmerksom på, både når det gjelder hvordan man som pasient/pårørende skal forholde seg hvis man opplever sykdommen, og hva man selv kan gjøre for å unngå å bli rammet av melanom.

Professor og forsker Vivi A. Flørenes fortalte om hvordan man kan forutsi behandlingsutfallet med større presisjon. Her fikk tilhørerne et innblikk i hvordan man jobber for å gi persontilpasset behandling, det vil si å kunne gi rett behandling til rett person til rett tid. På denne måten unngår man at man mister verdifull tid mens man prøver ut ulike medisiner i jakten på å finne den riktige medisinen.

Lørdagens møte ble avsluttet med Anja Hammerseng-Edins inspirasjonsforedrag. Den tidligere landslagspilleren i handball engasjerte og aktiviserte tilhørerne med sitt Fearless-foredrag. Edin lærte tilhørerne hvordan man skal se mulighetene, også i tilsynelatende umulige situasjoner. Her var budskapet klart: -Let etter mulighetene når ting ser vanskelig ut!

Søndagen startet med Mette Førde Sørsdals ærlige og gripende pasienthistorie. Sørdal fortalte sin historie som pasient på en engasjert og personlig måte. Dette var en historie som engasjerte publikum.

Til slutt fikk Nina Ramm frem sin historie som pårørende. Hun understreket viktigheten av å stå sammen i krevende tider.

Landsmøtehelgen ble avsluttet med årsmøte. Her ble et nytt styre valgt, og Kari Anne Fevang tok over stafettpinnen som leder i foreningen.

Det ble også satt pris på nydelig omgivelser og deilig mat. Mange benyttet hotellets spa-anlegg og noen badet også i det iskalde vannet i fjorden. Landsmøtet er i tillegg til det faglige også en arena å møte andre i samme situasjon og følelsen av fellesskap var sterk gjennom hele helgen.

Vi gleder oss allerede til neste års landsmøtet og håper at enda flere vil ta turen til det.

Hva skjer?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.