Montebello-kurs for føflekkreftpasienter og pårørende

Antallet tilfeller av føflekkreft øker over hele verden, og vi i Norge er på verdenstoppen. I 2016 fikk 2114 nordmenn denne kreftformen. Dette er 20 ganger så mange tilfeller som på 1950-tallet, og er den kreftformen som øker mest i Norge, jmf KREFTregisteret.

For første gang arrangerer Montebellosenteret et eget "hud- og føflekkreft-hva nå?" kurs, 18. - 25. mai. Både pasienter og pårørende kan slite med å mestre livet etter diagnose og behandling. På et kursopphold møter pasienter andre som er i tilnærmet lik situasjon som seg selv. Også pårørende møter andre pårørende. Erfaringsutveksling er nyttig og kan hjelpe begge til å få støtte og innsikt i sin situasjon og en bedre forståelse for hverandre. Fokuset i kurset rettes mot dine ressurser og bevisstgjøring av mestringsverktøy. Kunnskapsformidling om kreft og seneffekter, mestringsstrategier og livet videre er hovedtema.

På dette kurset har bidragsytere spisskompetanse innen kreftbehandling, psykososial støtte, ernæring og fysisk aktivitet.  
Vi er stolte av å kunne meddele at Steinar Aamdal, Professor Emeritus MD PhD, er en av foredragsholdere. Etter foredraget er det satt av god tid til spørsmål. Steinar Aamdal har tatt en tydelig rolle i den offentlige diskurs om nye legemidler. Spesielt når de første immunterapi legemidlene kom på markedet har Aamdal vist et enormt engasjement for at norske pasienter skal få tilgang til disse medikamentene.  Dette har vært av stor betydning for mange melanompasienter.

Et opphold på Montebellosenteret gir gode muligheter til fritid og avkobling. Det sosiale fellesskapet er en verdifull og viktig del av kurset.

Mer informasjon om kurset og hvordan søke: https://www.montebellosenteret.no/Om-vare-kurs/Kursplan/?kurs=467&detaljer=346&standalone=

Hva skjer?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.