Ny leder i Føflekkreftforeningen

Kari Anne Fevang tar over ledervervet i Føflekkreftforeningen etter årets landsmøte på Os helgen 14-16. april.

Føflekkreftforeningen har allerede rukket å nå flere viktige milepeler til tross for kort levetid på tre år. Den teller nå 450 medlemmer, har kurset 25 medlemmer til likepersonsarbeid og har arrangert et tyvetalls medlems- og temamøter i hele landet. Foreningen har også rukket å bli assosiert med Kreftforeningen, som yngste forening noensinne.

Takker forgjengeren

Nyvalgt leder Kari Anne Fevang takker sin forgjenger Roald Nystad for arbeidet han har nedlagt som leder i løpet av foreningens første leveår og berømmer hans engasjement og store arbeidskapasitet:
- Roald har gjort en enestående jobb for føflekkreftpasienter, sier Fevang og fortsetter: - Takker være ham så finnes det nå et eget pasientnettverk for dem som er berørt av sykdommen.

Viktig arbeid gjenstår

Likevel gjenstår det viktig arbeid i føflekkreftsaken. De seneste tallene fra Kreftregisteret viste at flere enn 2100 fikk diagnosen i 2016, en tjuedobling i antall tilfeller sammenliknet med 50-tallet. Men sykdommen er enkel å forebygge og nye medisiner gir håp til de sykeste pasientene. Derfor vil Fevang fortsette foreningsarbeidet på flere fronter:
- Vi ønsker at nordmenn skal utvikle et mer bevisst forhold til sine solvaner. Samtidig skal vi kjempe for at pasienter med spredning, også de med høy spredningsrisiko, skal få tilgang til de nyeste medisinene på norske sykehus.

Fevang ble selv rammet av føflekkreft i 2012 og kjenner godt til den usikkerhet og de behov som melder seg som pasient. Hun har i de senere år arbeidet for pasientrettigheter også på europeisk nivå gjennom paraplyorganisasjonen Melanoma Patient Network Europe (MPNE) og deltakelse ved en rekke konferanser i inn- og utland.

Hva skjer?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.