Til forsiden

Styret

Melanomforeningen skal ledes av et styre på minimum fem personer. Dagens styre ble valgt på årsmøtet den 21. april 2024 og består av 8 personer inkludert fagmedlem.

Styremedlemmer

  • Mann som smiler til kamera, med blå skjorte og brillerMann som smiler til kamera, med blå skjorte og briller

    Kai Aamodt (Oslo)

    Styreleder

    Kai er styreleder i Melanomforeningen. Han er pensjonist, nettopp fylt 70 år og bosatt på Bjørndal i Oslo. Han er gift, har tre barn og tre bonusbarn samt åtte barnebarn som holder ham i vigør.

    Kai har utdannelse innen økonomi og yrkesbakgrunn fra næringsmiddelindustrien.

    Han fikk malignt melanom første gang i 1987 og er senere operert for ett nytt melanom i 2018.

  • Kvinne som smiler, med halvlangt hår og regnjakkeKvinne som smiler, med halvlangt hår og regnjakke

    Aase Herø (Bærum)

    Nestleder

    Aase er 40 år og bor i Bærum. Hun sitter som nestleder i Melanomforeningen. I 2015 ble hun diagnostisert med malignt melanom. Hun fikk spredning i 2016, men er i dag frisk og lever et normalt hektisk småbarnsliv. Dette er Aase svært takknemlig for.

    Hun er opptatt av at man som pasient ikke skal føle seg alene, men skal få støtte gjennom felleskapet i foreningen og likepersonsarbeidet.

  • Mann som smiler til kamera, ikledd dress og slipsMann som smiler til kamera, ikledd dress og slips

    Pål Rossow

    Styremedlem

    Pål er 68 år og har vært pensjonist i 6 år. I 2015 ble det oppdaget 2 stygge føflekker på ryggen som dessverre viste seg å være melanom. I 2018 ble det oppdaget spredning og etter forsøk med operasjon fortsatte spredningen. Som følge av dette fikk han immunterapi, med god effekt, og er i dag kreftfri.

    Pål er i tillegg likeperson og tar vakter på Vardesenteret på Radiumhospitalet. Der bygger han også på sin erfaring som pårørende, samt fra en tidligere kreftdiagnose. Han ønsker i styret å jobbe for å informere og støtte pasienter og pårørende.

  • Kvinne smiler til kamera, med et stort mønstrete skjerf og briller på hodetKvinne smiler til kamera, med et stort mønstrete skjerf og briller på hodet

    Monica Fagerlie (Nøtterøy)

    Styremedlem

    Monica er opprinnelig fra Nøtterøy hvor hun nå har flyttet tilbake etter å ha bodd mange år i Italia.

    Monica fikk diagnosen malignt melanom sommeren 2018. Hun gikk også den gangen regelmessig til hudlege for kontroll, noe som høyst sannsynlig gjorde at kreften ble oppdaget i tide.

    Monica er takknemlig for at hun i dag er friskmeldt og ønsker nå å hjelpe andre. Hennes hjertesaker er forebygging av hudkreft og informasjon om hvordan man kan få best behandling og støtte underveis i sykdomsforløpet. Hun ønsker å bidra til at mennesker i alle aldersgrupper skal lære å bli «Solsikre».

  • Kvinne smiler til kamera, med en frisørsalong i bakgrunnenKvinne smiler til kamera, med en frisørsalong i bakgrunnen

    Inger-Lill Bjerke (Oslo)

    Styremedlem

    Inger-Lill Bjerke er 60 år gammel. Hun bor i Oslo og jobber litt som frisør. Hun er mamma til to voksne gutter.

    Inger-Lill har vært likeperson i ca. 6 år. Hun har også jobbet i Følgetjenesten, som tilbyr kreftpasienter trygg transport til og fra behandling hos fastlege, sykehus eller apotek.

    Hun fikk selv malingt melanom for 7 år siden og ble behandlet på Radiumhospitalet. Hun har operert i låret 5 ganger samt fjernet lymfer i lysken. I tillegg er hun også med i et forskningsprosjekt på Radiumhospitalet. Hun er med i styret i Melanomforeningen fordi hun vil hjelpe andre mennesker som også er rammet av melanom.

  • Kvinne smiler til kamera, med en sort topp med prikkete detaljer. Sort hvitt bilde.Kvinne smiler til kamera, med en sort topp med prikkete detaljer. Sort hvitt bilde.

    Therese Johannessen (Askøy)

    Varamedlem

    Therese Johannessen er tvillingmamma og bor på Askøy, like utenfor Bergen. Hun fikk påvist melanom første gang i 2015, og så igjen i 2021, da stadium IV.

    Hun sier selv at det «å ha et sted hvor jeg har kunne finne informasjon og få bli kjent med andre i samme situasjon har vært gull verdt for meg!». Hun er veldig takknemlig for at det finnes en forening og en Facebook-side hvor en kan finne informasjon og føle et fellesskap. Det ble derfor naturlig for henne å engasjere seg i styrearbeidet, da hun ønsker å være med på å styrke foreningens tilbud ut til eksisterende og nye medlemmer.

    Likepersonstjenesten er viktig å styrke slik at medlemmer, nye som gamle, har noen å snakke med. Hun ønsker også å bidra med forebyggende arbeid, slik at færre blir rammet av melanom i fremtiden.

  • Lise Lotte Sundbakken

    Varamedlem

    Lise Lotte er fra Lena på Toten. Hun har en sønn på 18 år, og jobber som daglig leder i privat Helseforetak innenfor rehabilitering. Lise Lotte fikk malignt melanom i 2018, men har vært frisk siden. Jobb, venner og familie er viktig for henne, og hun trives godt både hjemme og i sosiale settinger. Hun liker å være aktiv og er mye på tur. Hun er glad i å være ved sjøen, men liker også godt storbylivet.

    Lise Lotte mener jobbing i interesseorganisasjoner som Melanomforeningen, er viktig samfunnsarbeid, og det er fint å kunne bidra. Dette er spesielt viktig for henne ettersom hun har kjent sykdommen på kroppen selv.

  • Kvinne smiler til kamera, ikledd hvit frakk og med briller på hodetKvinne smiler til kamera, ikledd hvit frakk og med briller på hodet

    Anna K. Winge-Main (Oslo)

    Fagmedlem i styret

    Onkolog og overlege på Radiumhospitalet, OUS. Ved siden av jobben som overlege holder hun også på med en doktorgrad der hun forsker på melanom. Anna er også medlem av Norsk Melanomgruppe (NMG) der hun er leder.

    «Selv om vi har gjort og gjør store medisinske fremskritt innen melanombehandling må vi ikke glemme informasjon om sykdommen og forebygging. Den beste behandlingen er den vi ikke trenger å gi fordi melanomet ikke oppstod!»

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å holde deg oppdatert på nyheter om melanom fra våre medlemmer.

Meld deg på nyhetsbrevet